Chateau Latour Pauillac 2006

, , , , , ,

The 2006 Latour performed even better from bottle than from barrel… From barrel, I thought it was a modern day version of the 1996 or 1986, and certainly the 1996 comparison still holds. I thought it was somewhat austere from barrel, but that is no longer an issue. This is a beautifully rich Chateau Latour boasting a dense ruby/purple color, a sweet, smoky, charcoal, cassis, graphite, and forest floor-scented nose, full body, an attractive freshness, and sweet, noble tannins. This layered Latour is one of the vintage-s top dozen or so wines. Anticipated maturity: 2013-2030

Khi được đóng vào chai, Latour 2006 ngon hơn là khi còn trongthùng gỗ sồi… Khi thử nếm rượu từ thùng gỗ sồi, tôi đã nghĩ rằng đó là một phiên bản hiện đại của năm 1996 hoặc năm 1986, và hôm nay, sau khi so sánh lại, tôi chắc chắn chai Latour 2006 tương đương niên vụ 1996.Tôi cũng đã nghĩ rằng nó đã có gì đó khắc khổ khi thử nếm nó từ thùng gỗ sồi, nhưng nay thì đó không còn là một vấn đề nữa. Đây là một chai Latour đậm đặc màu ruby sẵm pha sắc tím, ngọt ngào mùi khói, than, nho đen, than chì, và mùi lá rừng ẩm ướt. Hơn thế, rượu rất đậm đà, tròn trịa, tươi mới và hấp dẫn, và ngọt ngào, vị chát thanh tao.Chai Latour 2006 này là một trong số hơn 10 niên vụ thành công nhất, thực sự là chai vang đẳng cấp. Thời gian trưởng thành dự kiến​​:2013-2030

  • Quốc gia sản xuất: Pháp
  • Vùng: Pauillac
  • Cấp độ: 1st Gran Cru Classe in 1855
  • Giống nho: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc
  • Nồng độ: 13% Vol
  • Thể thích: 750ml
  • Loại rượu vang: Rượu vang đỏ

 

Rượu vang cao cấp Chateau Latour Pauillac 2006

Despite the heavy rain in September, the wines were very richly coloured and classy, showing great power and a beautiful liveliness, with a pronounced expression of Cabernet. The fruit is less exuberant, but the “Latour” character is very present. A wine that will benefit from very long ageing and that will require a long time in the bottle before showing a more integrated structure.

2006 saw three very different climate periods between the winter and the harvest. January and February were much colder than previous years and the return of normal rainfall helped to replenish the soil’s reserves. A drought then started in March and continued until late June. Flowering proceeded perfectly starting on 26 May. Dry weather until the middle of August did not allow normal vegetative growth, and the grapes were of reduced size. The end of August was much more variable with an alternation of cloudy, rainy spells with long sunny periods. The first ten days of September were beautiful and sunny. The weather deteriorated after 11 September, and rain arrived, prompting us to start the harvests on 19 September; the harvests were completed on 9 October.


– Lược xem: 5

Mùa Nho

Quốc Gia

Giống Nho

Màu Rượu

Translate »